Opgelet, het is mogelijk dat onze website niet goed wordt weergegeven of werkt in uw browser.
We raden u aan om het te updaten indien mogelijk.

Update m'n browser
Ik wil of kan m'n browser niet updaten
BackBackMenuCloseSluitenPlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

The Geeky Cauldron

Hét Sci-fi/Fantasy café van Antwerpen

Over het project

Welkom wizards, witches, Jedi's, Sith Lords, Trekkies, Hobbits, superhelden, Pokémon trainers, Saiyans, Benders, Thronies, Whovians etc. op de Crowdfundingpagina van het Geek sci-fi/fantasy café THE GEEKY CAULDRON! In het voorjaar van 2018 tracht ik effectief te kunnen openen in het hartje van Antwerpen. 

We hebben inmiddels de 100% behaald! Dat is echt super! 
Desalniettemin wilt dat niet zeggen dat de crowdfundingcampagne hier stopt. We hebben namelijk een stretch-goal nu, met als beoogde doel 150% (15 000 euro). Met die extra 5000 euro zal ik enkele TV schermen en spelconsoles voorzien, zodat we nóg meer plezier kunnen beleven in de Cauldron. Wederom, als je niet echt een gamer bent, wordt natuurlijk de bulk van het bedrag in de aankleding en inrichting gestoken. Hoe meer budget dat ik heb, hoe meer awesome de Cauldron eruit kan zien en hoe meer er te beleven valt. Dus als het concept je interesseert, lees dan vooral verder en steun The Geeky Cauldron!

Het concept is simpel: Comic Con in a bar! In The Geeky Cauldron zal je gezellig kunnen genieten van een boterbiertje (of een Rum Weasly, voor zij die graag iets sterkers hebben) terwijl je volledig ondergedompeld wordt in de Geek Sci-fi/Fantasy scene. 

Daarnaast zullen er tal van evenementen georganiseerd worden:

  • (cosplay) themafeestjes
  • screenings (laatste seizoen van GoT anyone?)
  • geek speed dating
  • bordspelavonden
  • Geek cooking/brewing events
  • RPG/larp avonden

... en nog veel meer. Op termijn is het zelfs de bedoeling om cosplay/LARP workshops aan te bieden voor zij die altijd al hebben willen cosplayen of larpen, maar - misschien geïntimideerd door de enorm indrukwekkende cosplayers die er op FACTS rondlopen - niet weten hoe ze eraan moeten beginnen. Naaien/stikken, maskers maken, make-up/grime, you can learn it all right here, at the Geeky Cauldron.


Foto: Fans die reageren op een aflevering van Game of Thrones in The Burlington Bar in Chicago. 

In hoeverre deze ideeën bij opening al gerealiseerd kunnen worden, zal afhangen van deze crowdfundingcampagne. Op de officiële facebookpagina heb ik inmiddels al de vraag gesteld welke evenementen en acties JIJ graag in The Geeky Cauldron wil meemaken. Die vraag staat nog steeds open, en jazeker, je kan ook zelf met ideeën afkomen. Ik juich het alleen maar toe. 

Mijn bedoeling is dan ook om van The Geeky Cauldron méér dan een café te maken. Het moet een beleving zijn; voor Geeks, door Geeks. Ik hoop bij deze dan ook de geek fandom community in Antwerpen te versterken en een vaste locatie aan te bieden waar de geek culture kan bruisen en vooral waar deze cultuur laagdrempelig is (dus voor iedereen te ontdekken), en waar ideeën gewisseld kunnen worden. Creativiteit en positiviteit zijn de steunpillaren waarop de fundamenten van The Geeky Cauldron gebouwd zullen worden.


Foto: San Diego ComicCon

Uiteraard heb ik geen tragische backstory waarin mijn ouders vermoord zijn edoch conventiently een kluis vol goud hebben nagelaten waarmee ik dit project kan financieren. Vandaar deze kans om mee een bouwsteen te plaatsen in de opbouw van dit concept. Als je zoiets hebt van "Geweldig idee! Ik wil dat dit er komt!", aarzel dan zeker niet om het project via deze weg te steunen. Je krijgt er uiteraard bovenop mijn eeuwige dankbaarheid een geweldig café voor in ruil, alsook de vele rewards die je op deze pagina kan terugvinden. 

Waarvoor dient het bedrag?

Het ingezamelde bedrag zal exclusief gebruikt worden ter invulling van de verschillende ideeën waarrond The Geeky Cauldron gebouwd zal worden. Het is de bedoeling dat evenementen en activiteiten de Cauldron vullen, waarin creativiteit en de algemene beleving van geek fandoms centraal staan. Mijn hoop is dat met deze (laagdrempelige) invullingen, mensen van alle leeftijden, genders en identiteiten in contact kunnen komen met zowel hun favoriete fandoms - en zich volledig kunnen laten gaan in die beleving - alsook nieuwe fandoms kunnen ontdekken. 

Concreet houdt dit in dat jouw geld geïnvesteerd wordt in de aankleding van het café zelf. Die zal er uitzien alsof je in een middeleeuws fantasy dorp een taverne binnenwandelt. De immersie hangt natuurlijk af van hoe goed ik het kan inrichten, en dat kost geld. De inrichting zal ook op creatieve wijze gebeuren met inwisselbare componenten, die elk moment ingeruild kunnen worden met ingerichte componenten van een ander thema. Op die manier kan je de ene week een middeleeuwse kroeg binnenwandelen, en de week erop (bijvoorbeeld met de release van een nieuwe Star Wars film) een futuristische cantina binnenwandelen. Wederom hangt het succes van deze decorwissel enorm af van deze campagne. 

Als je meer vragen hebt over de concrete invulling van deze ideeën, of vragen hebt bij de rewards van deze campagne, aarzel dan niet om me via de facebookpagina te contacteren. Ik beloof binnen de 24 uur antwoord te geven op al je vragen :-). 

Over de projecteigenaar

Mijn naam is Alexandru Hul. Ik ben geboren in Malle en ben opgegroeid in Zoersel. Al van kinds af aan ben ik steeds volledig ondergedompeld geweest in films en series, tot de overgrote frustratie van mijn ouders die liever hadden dat ik wat meer tijd spendeerde aan mijn wiskunde oefeningen. Ze grappen nog steeds dat toen ik geboren werd, ik niet huilde of naar mijn ouders keek, maar dat mijn ogen regelrecht naar de TV gingen die in de hoek van de kraamkamer hing. 

Na mijn middelbare studies ben ik Taal- en Letterkunde beginnen studeren aan de Universiteit van Antwerpen. Daar ben ik pas echt tot geeky ontplooiing gekomen, mede omdat het daar sociaal aanvaardbaar was. Terwijl ik daar gulzig alle leerstof opslokte i.v.m. literatuur, verhaalstructuur, plot, character development en setting - en 6x buisde voor mijn Diachrone Taalkunde - verdiepte ik mij meer en meer in films, series, comics, games en verschillende vormen van kunst. Probeer met mij geen gesprek aan te kaarten met iets van Star Wars of Lord of the Rings op de achtergrond; je bent mijn aandacht kwijt :-). Het was in mijn tweede jaar (nu inmiddels 5 jaar geleden) wanneer ik op een kerstmarkt ineens op het idee kwam om een geek sci-fi fantasy café op te richten, en het idee is sindsdien alleen maar gegroeid. Na mijn studies heb ik een jaar gewerkt als fondsenwerver voor goeie doelen, en daarna een jaar als recruitment consultant. Ik heb in die periode twee belangrijke lessen geleerd: (1) ik moet mijn creativiteit kwijt in mijn job, of ik ben niet gelukkig, en (2) ik wil zelf iets opbouwen. Dus kwam dit voorjaar het moment waarop ik de knoop doorhakte. Ik ging dat idee dat al 5 jaar in mijn brein zit te broeien en te knagen nu eindelijk realiteit maken. Dat is wat ik nu probeer te doen, en jij kan mij daar zeker bij helpen!

Hier kan je de facebookpagina terugvinden!
Een like en een share is altijd geapprecieerd ;-). 

Steun het project aub!; and above all, 

Stay Geeky! 

Alexandru Hul
Een fan. 

FAQ