BackBackMenuCloseSluitenPlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Recordpoging 24urenloop t.v.v. Virunga Nat. Park

Lopen voor het goede doel

Over het project

Ik ga de uitdaging aan om het record individuele rondes op de 24urenloop te breken om geld in te zamelen voor de bescherming van wildlife. Het huidige record staat op 161 rondes, ik wil er minstens 162 lopen. Dit is zo'n 86km.

Alle opbrengst gaat naar het Virunga National Park, dat zich inzet voor de bescherming van wilde dieren tegen stroperij. Meer bepaald naar de Air Wing afdeling van het park onder leiding van Anthony Caere.

Ik zal lopen onder studentenverening Politika en samen met hen zal ik proberen er een onvergetelijke 24uren van te maken. Wie deel wil uitmaken van de actie kan langskomen tijdens de 24urenloop en/of de actie steunen via de crowdfunding!

De 24urenloop in Leuven is een wedstrijd tussen de verschillende kringen en werkt via estafette. Na elke ronde moet er worden afgewisseld. Elke kring verzamelt dus lopers onder haar studenten en die lopen dan tegen elkaar. Dit evenement trekt een kleine duizend studenten als lopers maar ook duizenden studenten als supporters, sfeerbrengers die genieten van de randanimatie en de unieke sfeer die er hangt.  

De KU Leuven gaat het mooie engagement aan om €10 te doneren per rondje dat ik loop boven de 100! Van een extra stimulans gesproken!

Waarvoor dient het bedrag?

Het Virunga National Park kan alle steun gebruiken. De strijd wordt steeds intenser en professioneler. Hiervoor hebben ze geld nodig. Met mijn actie steun ik de Air Wing afdeling van het Virunga National Park dat onder leiding staat van Anthony Caere. 

In 2010 kregen ze hun eerste vliegtuig en ondertussen beschikt het Virunga Park over 5 vliegtuigen. Hun taken zijn zeer divers: Monitoren van wilde dieren, ondersteunen en evacueren van rangers, vervoeren van goederen en dieren, ... De logica is makkelijk, hoe meer middelen ze hebben hoe meer ze in de lucht kunnen zijn en hoe meer in de lucht hoe beter voor het park, de dieren en eigenlijk voor ons allemaal. 

Wat voor mij ook zeer belangrijk is, is dat het Virunga Park ook inzet op een duurzaam samenleven met de 4 miljoen lokale mensen die rond het park wonen. 30% van de inkomsten van het Virunga Park gaan dan ook naar projecten om die samenleving te ondersteunen. Mens en dierenbeschermingen staan niet tegenoverelkaar, maar met elkaar. 

Over de projecteigenaar

Ik ben Tom, momenteel masterstudent Vergelijkende en Internationale politiek aan de KU Leuven. Hiervoor studeerde ik Wijsbegeerte aan diezelfde KU Leuven. Tijdens mijn opleiding filosofie en vooral tijdens mijn masterthesis heb ik gewerkt rond dierenethiek en Wildlife. Hoe bescherm je vanuit ethisch perspectief het best wilde dieren? Dierentuinen, volledig wild, sanctuaries, ... Allemaal zeer interessant! 
Daarnaast ben ik al als vrijwilliger in een Wildlifecenter in Indonesië gaan werken om eens echt de praktijk te zien en er mijn steentje bij te dragen. 
Je kan dus wel zeggen dat dierenethiek en wildlife thema's zijn die mij de laatste 5 jaar sterk bezighouden. Daarom deze mooie kans om nog eens iets terug te doen!Ik zal natuurlijk serieus moeten lopen voor deze uitdaging. Ik loop sinds anderhalfjaar regemlatig en zal hopelijk voldoende  getraind aan deze uitdaging starten. Zwaar zal het zeker worden, hopelijk ook een beetje plezant!

Meer info over de 24urenloop vind je hier en hier
Wil je meer informatie over het Virunga Park? Dan kun je hier en hier terecht. 
Zelf heb ik ook een bescheiden facebookpagina gemaakt. Delen en liken is de booschap!

Alvast bedankt aan iedereen!