Opgelet, het is mogelijk dat onze website niet goed wordt weergegeven of werkt in uw browser.
We raden u aan om het te updaten indien mogelijk.

Update m'n browser
Ik wil of kan m'n browser niet updaten
BackBackMenuCloseSluitenPlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

LA AVE

Een dansvoorstelling over de definitie van gender - "Today I live as I am."

Over het project

La Ave in het kort

La Ave is een nieuw dans-theater stuk dat de leegheid van het woord gender naar voren schuift. Zo stelt deze productie de binaire gedachtengang over gender in onze maatschappij in vraag. Gender is een complex concept dat wij nog steeds simplificeren tot 2 dimensies door onze westerlijke standaarden en normen. In andere, niet westerse, culturen zijn er verschillende andere manieren waarop gender benaderd of net niet benaderd wordt. Dit stuk zal al jouw normen en standaarden rond gender uitdagen en flirten met jouw realiteit.  La Ave zal een multidimensionale kijk op gender naar voren brengen; elk individu zijn eigen definitie. 

 

 

 

 

"What would you do if you could only choose between 2 personalities?"

 

 

 

 

DANS

Mijn danstaal is voornamelijk geinspireerd op voguing en urban dansstijlen. Voor La Ave zullen deze twee stijlen dus de hoofdtaal worden. Zo wil ik voguing en hiphop meer op de voorgrond zetten in de theaterwereld in België. Voor dit stuk is het voor mij belangrijk samen te werken met dansers waarvoor gender-expressie geen 0 of 1 verhaal is.  Samen met mijn cast ga ik op zoek naar wat gender allemaal kan betekenen en wat het allemaal niet hoeft te betekenen. 

HUMAN

De naam La Ave is geïnspireerd op een oude Zapoteekse cultuur uit Mexico, de originele taal van deze cultuur maakt geen enkele referenties naar gender. Ze refereren enkel naar mensen met "La Ave", naar dieren met "La Ame" en naar objecten met "La Ani".

 

SUPPORT
Deze voorstelling wordt medemogelijk gemaakt door Zinnema en heeft hier haar eerste toonmoment op 19 Oktober 2019.  Zinnema voorziet repetitieruimtes, techniek en professionele coaching. Daarnaast is La Ave geselecteerd voor POWERTALKS van Mestizo Art Platform. Powertalks is een initiatief dat jonge choreografen de kans geeft om samen te zitten met professionele dramaturgen en scenografen voor de realisatie van het stuk. Het eerste toonmoment van La Ave is de eerste stap van dit langdurige project, uiteindelijk zal La Ave uitrgroeien tot een volwaardige show. Deze eerste crowdfuning is daarom van groot belang om het project het nodige duwtje in de rug te geven!

 

De realisatie van dit project is voor mij van groot belang omdat gender onvoldoende begrepen en geaccepteerd wordt. La Ave wil daarom een nieuw perspectief naar voren schuiven en het nauwe beeld rond gender verbreden. 

Waarvoor dient het bedrag?

 

Het opgehaalde bedrag zal de kosten dekken voor de repetities, het toonmoment, communicatie en promotie, kostuums,  muziek en reiskosten van de dansers.

Extra woordje uitleg: 

- Onder communicatie en promotie valt het vergoeden van fotografen en filmers voor ons communicatie materiaal (foto en trailer). 
- De vergoeding van de reiskosten van de dansers is voor de dansers die van veraf moeten komen. 

Over de projecteigenaar

Nina, de danseres
Nina Muñoz is een 21 jarige artieste en studente gevestigd in Brussel. Als danser ben ik thuis in verschillende stijlen, met deze verschillende invloeden creëer ik mijn eigen identiteit in dans. Op 18 jarige leeftijd werd mijn hart gestolen door de creatie - theaterwereld. Ik maakte deel uit van verschillende urban producties en ontwikkelde zo mijn eigen danstaal. De creatie-theaterwereld was een echte eye-opener voor mij en ik ontdekte zo een volledig nieuwe vorm van zelf-expressie.

 

Eerste stapjes in de creatiewereld

  "Needs" (choreograaf: Drosha Grekhov)              "øya" (choreograaf: Sarah Hadadia)

 

 

Verdere ontwikkeling
Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit de stad van de smaak, namelijk het gezellige Hasselt. Door mijn passie voor dans ben ik uiteindelijk naar Brussel verhuisd. In Brussel werd ik overspoeld met nieuwe ervaringen.  Ik deed mee aan nieuwe producties zoals Alrisha door Britt Ryckebosch  en als intern maakte ik deel uit van de urban company W.A.N.P van Yves Ruth.

 

   "WANP: u.f.o." (choreograaf: Yves ruth)

"Alrisha" (choreograaf: Britt Rykebosch)

 

Al deze opportuniteiten hebben mij gestimuleerd om mijn eigen ideeën te realiseren. Om hiervoor de tools en capaciteiten te ontwikkelen volgde ik verschillende opleidingen voor jonge choreografen om mijn skills op vlak van dramaturgie, scenografie en storytelling verder te ontwikkelen. Ik deed onder andere mee aan 1000Pieces Puzzle, een uitwisselingsprogramma voor opkomende artiesten om verder te groeien en evolueren binnen hiphop theater.   

 

Realisatie eigen projecten

Als resultaat hiervan ben ik momenteel bezig met de ontwikkeling van 2 urban creaties genaamd “She Says She Loves Me” en “La Ave”. De eerstgenoemde vertelt over de dynamiek van misbruik, niet alleen binnen een relatie maar ook binnen de samenleving. Deze creatie zal in première gaan op 7 November 2019 in het STUK te Leuven en wordt geproduceerd door Straatrijk, een urban collectief dat opkomende choreografen ondersteunt. La Ave heeft een eerste toonmoment op 19 Oktbober en met de hulp van deze campagne kan het project hopelijk verder ontwikkelen en groeien. Met mijn werken wil ik vragen en emoties oproepen om zo mezelf en het publiek voortdurend uit te dagen om onze standpunten in vraag te stellen en te herzien. Door te creëren rond bepaalde onderwerpen zoals gender wil ik deze bespreekbaar en daarmee begrijpbaar maken. Ik zie mijn creaties als een manier van zelfontwikkeling en zelfexpressie.  Ik onderzoek de concepten van mijn creaties vanuit verschillende perspectieven om mezelf als persoon te ontwikkelen en uit te dagen. Het pad dat ik afleg wil ik over brengen aan mijn publiek om samen de uitdaging aan te gaan.

 

http://www.straatrijk.be/she-says-she-loves-me.html "She Says She Loves me" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Volg ons