Opgelet, het is mogelijk dat onze website niet goed wordt weergegeven of werkt in uw browser.
We raden u aan om het te updaten indien mogelijk.

Update m'n browser
Ik wil of kan m'n browser niet updaten
BackBackMenuCloseSluitenPlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

struggle strangle struck

fotoboek door Hanne Lamon

Over het project

"struggle strangle struck" is mijn eerste fotoboek. Het toont een greep uit een verzameling intieme beelden. Zowel persoonlijke als fysieke verstrengelingen zijn soms poëtisch, dan weer rauwer weergegeven. Het is een verbeelding van de puurheid en gevoeligheid enerzijds en de struggle van het leven anderzijds. Dit binnen de sfeer van het fotografisch dagboek, waarin gezocht wordt naar een juiste balans.

Het boek is na een masterclass met Paul Kooiker tot stand gekomen en de dummy-versie was voor het eerst te zien op de expo chance & change in maart 2019. Door het integreren van een leporello kan het boek op verschillende manieren open gevouwen worden, waardoor je de beelden anders kan bekijken en nieuwe samenstellingen kan bekomen. 

 

Visueel krijg je nieuwe lichamen, vrij en ongrijpbaar. Torso's bewegen, omarmen, omhelzen, verstrengelen, verstrikken, verstikken …. ligt heel dicht bij elkaar.

Waarvoor dient het bedrag?

Het boek is een eigen ontwerp en ik zou het graag zelf uitbrengen. Het gevraagde bedrag is voor de druk -en printkosten. Ik zie het crowdfunding project als een manier om mijn boek te verspreiden aan geïnteresseerden. Iedereen die mij hierin graag wil steunen, kan mij op deze manier helpen. 

Het gaat over een oplage van 200 exemplaren. 

Zoals in de foto's te zien is, is het een zwart-wit fotoboek. Het start met een leporello en gaat over in een meer klassieke binding. Je kan de leporello bekijken als een klassiek boek, maar het is ook mogelijk het op andere manier open te vouwen. Door het bijvoorbeeld helemaal open te vouwen zie je alle beelden naast elkaar. Je kan ook zelf nieuwe crops en samenstellingen maken door het anders te vouwen. 

 

 

 

 

 

Over de projecteigenaar

Hanne Lamon

  • geboren in Gent in °82 
  • master in fotografie KASK Gent 
  • docent Fotokunst in het deeltijds kunstonderwijs 
  • artistiek bezig met het maken van eigen werk 

"De laatste jaren ben ik bezig (geweest) aan een reeks persoonlijke dagboekbeelden. Het is een reeks waarin ik mijn eigen omgeving vastleg. Het is geen afgewerkte reeks, omdat ze blijft groeien en is vrij eclectisch. Het is eerder een verzameling, waarin ik voor mij wezenlijke momenten vastleg. Ik ben op zoek naar een bepaald gevoel van intimiteit. In een workshop met Sara Lamens, rond het fotoboek, zette ik de eerste stap naar het maken van dit boek. De beelden in het boek zijn een selectie van een meer uitgebreide reeks genaamd 'till the end I will follow you'. In het boek is enkel gekozen voor de beelden die zowel samen functioneren als op zichzelf en in een deel van zichzelf. De reeks is dus uitgebreider dan het boek, maar ik vond het belangrijk dat de beelden in het boek ook werkten als een boek en een speciefieke lezing kregen. Door te experimenteren kwam ik tot deze vorm. 

Ik hecht veel belang aan de print en het zoeken en afdrukken is dus een belangrijk onderdeel van het  fotografisch proces voor mij. "

Momenteel zijn het boek en een aantal werken van de reeks 'struggle strangle struck'  te zien in Cas Zottegem.

Opening op donderdag 25 april om 20u.

Meer info via https://www.facebook.com/events/300744017273633/?event_time_id=318195528861815

Share Volg ons